Fondul Roman de Dezvoltare Sociala
   
" O organizatie pentru oameni si problemele lor "
Granturi SEE - Programul RO10 • Evenimente
Evenimente

Anunt din 08.05.2014

Sansa pentru entitatile din Romania sa dezvolte proiecte in parteneriat cu entitati din Islanda si Norvegia

Fondul Roman de Dezvoltare Sociala (FRDS) a organizat, miercuri, 7 mai, la Hotel Royal Bucuresti, Seminarul pentru Identificare de Parteneri, un eveniment la care au participat peste 40 de autoritati publice locale, judetene si centrale si organizatii neguvernamentale din Romania, Islanda si Norvegia pentru a planifica si construi proiecte ce pot fi depuse in cadrul Apelului Coerent, apel  care vizeaza masuri pentru combaterea discriminarii si a excluziunii sociale si economice.

Spatiu interactiv de comunicare

Lillian Solheim (Comitetul Helsinki din Norvegia), William Evans (Asociatia Norvegiana pentru Formarea Adultilor), Herdis Storgaard (Child Safety House - Islanda), Steinnun Björk Bjarkard Pieper (Icelandic Human Rights Centre) si Bjarney Fridriksdottir (InterCultural Iceland) au raspuns afirmativ invitatiei adresate de FRDS. In cadrul intalnirii, acestia si-au prezentat organizatia si au explicat participantilor modul in care functioneaza sectoarele ONG din Islanda si Norvegia.

Pentru facilitarea identificarii de parteneriate intre entitatile prezente la eveniment, au fost organizate ateliere tematice in cadrul carora participantii, in functie de aria de interes vizata, au putut discuta pe marginea ideilor de proiecte si stabili viitoare colaborari. 

Provocarile identificarii de parteneri din Statele Donatoare

Evenimentul a  fost considerat un instrument util pus la dispozitia entitatilor din Romania pentru facilitarea colaborarii cu entitatile din Statele Donatoare, in conditiile in care, desi Granturile SEE incurajeaza acest tip de dezvoltare de relatii bilaterale, apropierea entitatilor din Romania de cele din Islanda, Liechtenstein si Norvegia s-a produs cu dificultate.

"In momentul in care o organizatie dintr-un Stat Beneficiar abordeaza o organizatie din Norvegia in vederea incheierii unui parteneriat, aceasta va trebui sa aiba in vedere capacitatea acelei organizatii de a se implica in acel proiect, timpul limitat avut la dispozitie si bariera lingvistica si culturala. De cealalta parte, ONG-urile din Norvegia pun foarte mare accent pe reputatia viitorului partner, calitatea si consistenta proiectului si tipul de contributie asteptat", a explicat Lillian Solheim, manager de proiect Comitetul Helsinki din Norvegia.

Faptul ca Granturile SEE se afla in derulare in prezent in 16 state europene (incluzand aici si Romania) a determinat un interes crescut pentru organizatiile din Statele Donatoare, astfel ca acestea au acum posibilitatea sa isi aleaga, in functie de nevoile si interesele lor, in care tara, in ce proiect sa se implice si carei organizatii sa ii devina partener.

Seminarul pentru Identificare de Parteneri a stabilit coordonatele unor viitoare parteneriate intre organizatiile din Romania si cele din Islanda si Norvegia in scopul depunerii in parteneriat de cereri de finantare pentru Apelul Coerent. Apelul, deschis pana la data de 19 mai 2014, este parte a Programului RO10 "Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale" (CORAI), program finantat prin intermediul Granturilor SEE 2009 - 2014.

***

Anunt din 14.04.2014    Nou - Facilitarea identificarii partenerilor din Norvegia, Islanda si Lichtenstein

In prima parte a lunii mai 2014, FRDS intentioneaza sa organizeze, la Bucuresti, un seminar destinat intaririi relatiilor bilaterale si facilitarii identificarii de parteneri de proiect din Statele donatoare, pentru dezvoltarea si implementarea unor proiecte in cadrul Apelului Coerent.

Reprezentantii entitatilor publice si private (apartinand mediului ONG) din Romania care doresc sa intre in contact cu entitati din Norvegia, Islanda si Lichtenstein in scopul stabilirii de parteneriate pentru a depune propuneri de proiect in cadrul Apelului Coerent, sunt rugati sa descarce si sa completeze formularul de inscriere disponibil AICI si sa il transmita FRDS pana la data de 25.04.2014, prin e-mail, la adresa evenimente@frds.ro.

Promotorii de proiecte care au identificat deja parteneri din Statele donatoare, pot sa le adreseze acestora o invitatie de a se inscrie pentru participare la seminar, ocazie cu care sa cunoasca mai indeaproape specificul Programului CORAI si al apelului.

Persoanele înscrise/ selectate vor primi o invitatie oficiala, care va cuprinde informatii referitoare la data si locatia in care se va desfasura evenimentul.

In cazul in care vor fi mai multe solicitari de participare decat numarul de locuri avut la dispozitie (cca. 50 de locuri), participantii vor fi selectati in functie de motivatia invocata în Fomularul de înscriere. Facem mentiunea ca participantilor la acest seminar le vor putea fi decontate atat costurile de deplasare, cat si cele de cazare (pentru o singura noapte si doar in cazul participantilor veniti de la distante mai mari de 200 km).

Anunt din 7.04.2014

Fondul Român de Dezvoltare Sociala (FRDS) a organizat, miercuri, 2 aprilie, un seminar informativ dedicat informarii factorilor interesati din regiunile Bucuresti-Ilfov, Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia cu privire la linia de finantare Coerent, deschisa în data de 17 martie 2014 prin intermediul Programului RO10 "Copii si tineri aflati în situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale"(CORAI), program finantat prin intermediul Granturilor SEE 2009 - 2014.

Desi evenimentul se adresa potentialilor solicitanti si partenerilor lor din regiunile din sudul tarii, evenimentul a adunat peste 70 de reprezentanti ai entitatilor publice, ai ONG-urilor si ai firmelor de consultanta din toata tara, interesati de oportunitatile oferite de Granturile SEE.

Paula Constantin, coordonatorul Departamentului Operational din cadrul FRDS, a prezentat continutul Apelului Coerent si modalitatile prin care organizatiile si institutiile interesate pot solicita fonduri pentru implementarea unor masuri concrete de reducere a inegalitatilor sociale si de combatere a discriminarii si excluziunii sociale, dezvoltate în mod participativ, prin cooperarea factorilor interesati, publici si privati, de la nivel local, regional si national.

"Evenimentul, care a facut parte din seria de evenimente dedicate informarii potentialilor solicitanti si parteneri cu privire la Programul CORAI, a fost deosebit de util pentru cei prezenti. Seminarul s-a desfasurat într-o nota interactiva si s-a centrat în mare parte pe clarificarea unor chestiuni punctuale puse în discutie de participanti, acestia dovedind ca sunt la curent cu documentele aferente Apelului Coerent si ca doresc sa aplice pentru finantare. De aceea, FRDS se asteapta sa primeasca un numar mare de cereri de finantare pentru aceasta runda de finantare. Totodata, avem în vedere alocarea de fonduri suplimentare pentru acest apel", a declarat Paula Constantin, coordonatorul Departamentului Operational din cadrul FRDS.

În cadrul acestui apel sunt disponibili 4.458.598 euro, bani pusi la dispozitie de Islanda, Liechtenstein si Norvegia. Aceste fonduri pot fi folosite pentru realizarea de studii privind expunerea persoanelor defavorizate la contexte sau masuridiscriminatorii, campanii de informare si constientizare cu privire la incluziunea sociala, discriminare, respectul pentru diversitate, combaterea inegalitatilor, dezvoltarea si testarea de politici, strategii, metodologii, instrumente de lucru etc. pentru combaterea discriminarii si reducerea excluziunii sociale si economice, facilitarea schimbului de experienta si de bune practici (inclusiv între entitati din România si din Statele donatoare), înfiintarea de structuri formale sau non-formale de cooperare la nivel local, regional sau national, cu scopul de a contribui la combaterea inegalitatilor sociale etc. Data limita pentru depunerea dosarelor de finantare este 19 mai 2014.

 

***

Anunt din 17.03.2014

Fondul Roman de Dezvoltare Sociala va organiza o serie de patru seminarii informative regionale adresate entitatilor publice si organizatiilor neguvernamentale interesate sa depuna proiecte in cadrul apelului de propuneri de proiecte "Coerent".

Seminariile vor avea loc in urmatoarele localitati si vor incepe de la ora 10:30:

  • 26 martie 2014: Cluj-Napoca - seminar adresat potentialilor Promotori de Proiecte si partenerilor acestora din Regiunile Vest, Nord-Vest si Centru.

Locatie: Sala Mare a Palatului Administrativ, din cadrul Institutiei Prefectului judetului Cluj (Bld. 21 Decembrie 1989, nr. 58, Cluj-Napoca)

  • 26 martie 2014: Iasi - seminar adresat potentialilor Promotori de Proiecte si partenerilor acestora din Regiunea Nord-Est

Locatie: Sala Mare din cadrul Institutiei Prefectului judetului Iasi (Str. Anastasie Panu, nr. 60, Iasi)

  • 31 martie 2014: Lacu-Sarat (Braila) - seminar informativ regional adresat potentialilor Promotori de Proiecte si partenerilor acestora din Regiunea Sud-Est.

Locatie: Sala de Conferinta din cadrul Asociatiei "Centrul de Informare si Documentare pentru Integrare Europeana si  Dezvoltare Durabila" (corpul A, vila Lacramioara)

  • 2 aprilie 2014: Bucuresti: seminar adresat potentialilor Promotori de Proiecte si partenerilor acestora din Regiunile Sud Muntenia, Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest Oltenia.

Locatie: Sala de Conferinta "I.L. Caragiale", Hotelul Ramada Majestic din Bucuresti (Calea Victoriei nr.38-40, sector 1).

Cei interesati sa participe la aceste seminarii informative sunt rugati sa descarce si sa completeze formularul de inscriere disponibil AICI si sa il transmita FRDS, prin e-mail, la una din urmatoarele adrese, dupa caz:

evenimente@frds.ro - in cazul persoanelor interesate sa participe la seminarul organizat in municipiul Bucuresti

frdsalba@yahoo.com - in cazul persoanelor interesate sa participe la seminarul organizat in Cluj-Napoca

frdsiasi@yahoo.com - in cazul persoanelor interesate sa participe la unul dintre seminariile organizate in Iasi sau Braila.

Inscrierea se va face continuu, cu cel putin 24 de ore inainte de data evenimentului.

In baza optiunii exprimate in formularul de inscriere, persoanele interesate vor primi invitatia oficiala, care va cuprinde informatii referitoare la data si locatia in care se va desfasura evenimentul.

Precizam ca, in cazul in care vor fi mai multe solicitari de participare decat numarul de locuri avut la dispozitie (cca. 100 de locuri/eveniment), participantii vor fi selectati in functie de ordinea in care au fost primite formularele de inscriere. De asemenea, precizam ca participantilor la aceste seminarii nu le vor fi decontate costurile de deplasare.

***

Anunt din 05.03.2014

Fondul Român de Dezvoltare Sociala (FRDS), în calitate de Operator de Program al Programului R010 "Copii si tineri aflati în situatii de risc si Initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale" (CORAI), a organizat vineri, 28 februarie 2014, o sesiune de consultari cu reprezentantii societatii civile pe marginea documentatiei apelului de propuneri de proiecte "Coerent", ce urmeaza a fi lansat în cursul lunii martie 2014.

Sesiunea de consultari a fost adresata reprezentantilor principalelor ONG-uri care actioneaza în sfera drepturilor omului/copilului, a anti-discriminarii si a protejarii drepturilor minoritatilor si a pus în dezbatere documentele specifice apelului Coerent.

În cadrul întâlnirii, reprezentantii FRDS au prezentat specificul si obiectivele apelului de proiecte Coerent, teme care au generat dezbateri. Participantii au cerut clarificari care au vizat eligibilitatea Promotorilor de Proiect si a partenerilor, tipurile de activitati si costuri eligibile, modalitatea de documentare a apartenentei beneficiarilor la etnia romilor si modalitatile de realizare al evaluarilor si raportarilor în cadrul apelului Coerent.

La întâlnire au participat reprezentantii Institutului pentru Politici Publice (IPP), cei ai Centrului Cultural al Rromilor "Amare Rromentza", ai Centrului Parteneriat pentru Egalitate (CPE), ai Uniunii Nationale a Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, ai Colegiului National al Asistentilor Sociali din România (CNASR), ai Centrului pentru Resurse si Informare pentru Profesiuni Sociale (CRIPS)si cei ai Agentiei de Dezvoltare Comunitara "Împreuna".

Apelul Coerent vizeaza initiative concrete de reducere a inegalitatilor la nivel national si de îmbunatatire a masurilor antidiscriminare, dezvoltate prin cooperarea actorilor sociali de la nivel local si regional.

 

05.02.2014

Copiii aflati în situatii de risc social pot fi ajutati prin Programul CORAI

Fondul Român de Dezvoltare Sociala (FRDS) a organizat, în data de 18 februarie 2014, Seminarul Informativ adresat Regiunilor Bucuresti-Ilfov si Sud Muntenia, actiune destinata cresterii gradului de informare privind liniile de finantare lansate în luna decembrie 2013 prin intermediul Programului RO10 "Copii si tineri în situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale"(CORAI).

Evenimentul a reunit, în sala "I.L Caragiale" a Hotelului Ramada Majestic din Capitala, peste 100 de reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale, precum si reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale din Regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud Muntenia.

În cadrul întâlnirii, FRDS a adus o serie de clarificari în privinta conditiilor de accesare a fondurilor disponibile prin intermediul celor trei apeluri de proiecte deschise în cadrul Programului CORAI. La solicitarea participantilor, clarificarile pe marginea apelului Local au vizat în principal eligibilitatea Promotorilor de Proiect, a partenerilor si a comunitatilor de romi vizate prin proiect, tipurile de activitati si costuri eligibile, modul de constituire a grupului de initiativa si modalitatea de documentare a apartenentei beneficiarilor la etnia romilor, în timp ce în privinta apelurilor Sinergii pentru viitor, clarificarile au vizat aspecte legate în principal de modul de justificare a experientei relevante a Promotorului de Proiect si a partenerilor, de modalitatile de plata a membrilor echipei de proiect, de eligibilitatea cheltuielilor si a taxei pe valoare adaugata (TVA), de procedura de alocare/ rambursare a fondurilor pentru proiecte, de importanta parteneriatului cu entitati din statele Donatoare etc.

Programul CORAI are ca obiectiv principal îmbunatatirea situatiei copiilor si tinerilor aflati în situatii de risc social (cu o atentie speciala acordata populatiei de etnie roma), contribuind, în acest fel, la reducerea inegalitatilor sociale si economice care separa aceste grupuri defavorizate de restul  societatii. Programul are o valoare totala de 31.764.706 Euro si este finantat prin intermediul Granturilor SEE 2009-2014.

În cadrul Programului au fost lansate pâna acum trei apeluri de propuneri de proiecte: apelul Local, adresat copiilor si tinerilor în situatii de risc care traiesc în comunitati de dimensiuni medii si mici (unitati administrative cu cel mult 15.000 de locuitori) cu populatie de romi numeric relevanta ce se confrunta cu probleme economice si sociale, respectiv apelurile Sinergii pentru viitor,unul adresat copiilor, celalalt tinerilor la risc, apeluri care au în vedere proiecte de mai mare anvergura, dezvoltate la nivel municipal, judetean, regional sau national, orientate sa rezolve probleme sistemice, pentru un  numar mare de beneficiari, inclusiv romi, care traiesc într-un mediu multicultural, sunt confruntati cu marginalizarea si, uneori, cu discriminarea.

 Detalii specifice despre apeluri se regasesc în cuprinsul documentelor specifice (Continutul Apelului, Ghidul solicitantului etc.) disponibile la www.frds.ro, pagina dedicata Granturilor SEE.

FRDS a organizat în luna februarie 2014 o serie de 8 seminarii informative la nivel national în scopul informarii entitatilor/organizatiilor si publicului larg despre cele trei apeluri de proiecte deschise in cadrul Programului CORAI.

 

Anunt din 13.02.2014

Fondul Roman de Dezvoltare Sociala va organiza in data de 18 februarie 2014, incepand cu orele 10:30, la Sala "I.L. Caragiale" a Hotelului Ramada Majestic din Capitala, Seminarul Informativ aferent regiunilor Bucuresti-Ilfov si Sud Muntenia referitor la apelurile de proiecte LOCAL si SINERGII PENTRU VIITOR - COPII SI TINERI LA RISC, deschise in cadrul Programului RO10 - CORAI "Copii si tineri in situatii de risc si Initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si promovarea incluziunii sociale", finantat prin intermediul Granturilor SEE 2009-2014. Mentionam ca participarea se va face doar pe baza de invitatie.

 

Anunt din 03.02.2014

Fondul Roman de Dezvoltare Sociala va organiza o serie de 8 seminarii informative regionale adresate entitatilor publice si organizatiilor neguvernamentale interesate sa depuna proiecte in cadrul apelurilor de propuneri de proiecte LOCAL si  SINERGII PENTRU VIITOR.

Seminariile vor avea loc in urmatoarele localitati si vor incepe de la orele 10:30:

·  04 februarie: Alba Iulia (Regiunea Centru)

Locatie: Sala Mihai Viteazu, nr.100, din cadrul Institutiei Prefectului Alba (P-ta I.I.C. Bratianu, nr. 1)

·  05 februarie: Craiova (Regiunea Sud-Vest Oltenia)

Locatie: Sala Mare din cadrul Institutiei Prefectului judetului Dolj (Strada Unirii, nr. 19)

·  06 februarie: Zalau (Regiunea Nord-Vest)

Locatie: Sala de conferinte "POROLISSUM" din cadrul Consiliului Judetean Salaj (P-ta 1 Decembrie 1918, nr. 12)

·  06 februarie: Suceava (Regiunea Nord-Est)

Locatie: Sala Stefan cel Mare din cadrul Palatului Administrativ, sediul Prefecturii Suceava (Strada Stefan cel Mare, nr. 36)

·  07 februarie: Iasi (Regiunea Nord-Est)

Locatie: Sala Galbenadin cadrul Institutiei Prefectului Judetului Iasi (Strada Anastasie Panu, nr. 60)

·  11 februarie: Braila (Regiunea Sud-Est)

Locatie: Sala de Conferinta din cadrul Asociatiei "Centrul de Informare și Documentare pentru Integrare Europeana și  Dezvoltare Durabila" (corpul A, vila Lacramioara, statiunea Lacul Sarat)

- 11 februarie: Timisoara (Regiunea Vest)

Locatie: Sala Revolutiei din cadrul Palatului Administrativ (Bulevardul Revolutiei din 1989, nr. 17 A)

·  Seminar Bucuresti (Regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud Muntenia). Locatie: va fi anuntata ulterior.

Cei interesati sa participe la aceste seminarii informative sunt rugati sa descarce si sa completeze formularul de inscriere disponibil AICI si sa il transmita FRDS, cel tarziu cu trei zile inainte de data la care se va desfasura seminarul, prin e-mail, la una din urmatoarele adrese, dupa caz:

  • evenimente@frds.ro - in cazul persoanelor interesate sa participe la unul dintre seminariile organizate in municipiile Bucuresti sau Craiova
  • frdsalba@yahoo.com - in cazul persoanelor interesate sa participe la unul dintre seminariile organizate in municipiile Zalau, Alba-Iulia sau Timisoara
  • frdsiasi@yahoo.com - in cazul persoanelor interesate sa participe la unul dintre seminariile organizate in municipiile Suceava, Iasi sau Braila

In baza optiunii exprimate in formularul de inscriere, persoanele interesate vor primi invitatia oficiala, care va cuprinde informatii referitoare la data si locatia in care se va desfasura evenimentul.

Precizam ca, in cazul in care vor fi mai multe solicitari de participare decat numarul de locuri avut la dispozitie (cca. 100 de locuri/eveniment), participantii vor fi selectati in functie de ordinea in care au fost primite formularele de inscriere. De asemenea, precizam ca participantilor la aceste seminarii nu le vor fi decontate costurile de deplasare.

 

Anunt din 27.01.2014

Fondul Roman pentru Dezvoltare Sociala intentioneaza sa organizeze, in prima parte a lunii februarie 2014, 8 seminarii informative regionale adresate entitatilor publice si organizatiilor neguvernamentale interesate sa depuna proiecte in cadrul apelurilor de propuneri de proiecte LOCAL si  SINERGII PENTRU VIITOR.

Seminarii ar urma sa aiba loc in urmatoarele localitati:

·        Alba Iulia: seminar adresat potentialilor Promotori de Proiecte si partenerilor acestora din Regiunea Centru

·        Zalau: seminar adresat potentialilor Promotori de Proiecte si partenerilor acestora din Regiunea Nord-Vest

·        Suceava: seminar adresat potentialilor Promotori de Proiecte si partenerilor acestora din judetele Suceava, Botosani si Neamt

·        Iasi: seminar adresat potentialilor Promotori de Proiecte si partenerilor acestora din judetele Iasi, Vaslui si Bacau

·        Braila: seminar adresat potentialilor Promotori de Proiecte si partenerilor acestora din Regiunea Sud-Est

·        Bucuresti: seminar adresat potentialilor Promotori de Proiecte si partenerilor acestora din Regiunile Sud Muntenia si Bucuresti-Ilfov

·        Craiova: seminar adresat potentialilor Promotori de Proiecte si partenerilor acestora din Regiunea Sud-Vest Oltenia

·        Timisoara: seminar adresat potentialilor Promotori de Proiecte si partenerilor acestora din Regiunea Vest

Cei interesati sa participe la aceste seminarii informative sunt rugati sa descarce si sa completeze formularul de inscriere disponibil AICI si sa il transmita FRDS pana la data de 31 ianuarie 2014, prin e-mail, la una din urmatoarele adrese, dupa caz:

  • evenimente@frds.ro - in cazul persoanelor interesate sa participe la unul dintre seminariile organizate in municipiile Bucuresti sau Craiova
  • frdsalba@yahoo.com - in cazul persoanelor interesate sa participe la unul dintre seminariile organizate in municipiile Zalau, Alba-Iulia sau Timisoara
  • frdsiasi@yahoo.com - in cazul persoanelor interesate sa participe la unul dintre seminariile organizate in municipiile Suceava, Iasi sau Braila

In baza optiunii exprimate in formularul de inscriere, persoanele interesate vor primi invitatia oficiala, care va cuprinde informatii referitoare la data si locatia in care se va desfasura evenimentul.

Precizam ca, in cazul in care vor fi mai multe solicitari de participare decat numarul de locuri avut la dispozitie (cca. 100 de locuri/eveniment), participantii vor fi selectati in functie de ordinea in care au fost primite formularele de inscriere. De asemenea, precizam ca participantilor la aceste seminarii nu le vor fi decontate costurile de deplasare.

 

Marti, 17 decembrie 2013 are loc conferinta de lansare a programului "Copii si tineri in situatii de risc, initiative locale si regionale destinate reducerii inegalitatilor nationale si promovarii incluziunii sociale". 

La eveniment sunt invitati sa participe reprezentanti ai Ambasadei Regatului Norvegiei si ai altor ambasade în Romania, reprezentanti ai Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Finantelor Publice, Partenerului de Program din partea Statelor Donatoare, reprezentanti ai altor Operatori de Program, institutii publice centrale si locale, precum si ai societatii civile.

Cu acelasi prilej, se vor lansa doua apeluri de propuneri de proiecte intitulate "Sinergii pentru viitor" care vor sprijini initiative adresate copiilor si tinerilor la risc. Solicitantii eligibili pentru aceste apeluri de proiecte sunt entitati publice si organizatii neguvernamentale cu activitate în domeniu.

Pentru dezvoltarea relatiilor bilaterale cu entitati din statele donatoare, odata cu lansarea apelurilor de proiecte, Operatorul de Program pune la dispozitia celor interesati fonduri pentru identificarea partenerilor din Islanda, Liechtenstein si Norvegia in scopul pregatirii, in colaborare, a propunerilor de proiecte.

Participarea la conferinta se face pe baza de invitatie.

Pentru a veni in sprijinul celor care doresc sa pregateasca proiecte pentru apelurile de proiecte, vor fi organizate, începând din luna ianuarie 2014, sesiuni de informare la nivel regional.